Андрій Демченко. Джерело: ДПСУ

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю: чи фіксували "рухи" армії Лукашенка

На кордоні України з Білоруссю не спостерігається накопичення або переміщення сил та засобів білоруської армії. Водночас увага до кордону з цією країною залишається надзвичайно важливою для посилення української оборони.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами, Сил оборони повністю контролюють лінію кордону по всій протяжності від Волині до Чернігівщини.

"Якихось нестандартних ситуацій безпосередньо на кордоні ми не відмічали. Ми також не фіксуємо переміщення техніки чи особового складу армії Білорусі або значного нарощування їхніх підрозділів у безпосередній близькості до нашого кордону", — зауважив речник.

Зокрема, він додав, що білоруські війська наразі здійснюють переміщення в глибині своєї території. Так, вони залишаються на значній відстані від кордону з нашою державою. Речник зазначає, що йдеться про відстань у десятки кілометрів від кордону.

"Відстань різна на різних ділянках. За тим, що відбувається на білоруській території активно спостерігають підрозділи розвідки й Міноборони, і ДПСУ для того, щоб знати, наскільки ситуація змінюється, наскільки вона може бути загрозливою для України", — зазначив Демченко.

Так, за його словами, це потрібно для того, щоб військові, які посилюють цей напрямок, мали змогу відреагувати на будь-які дії. Речник додає, що увага до кордону з Білоруссю є надзвичайно важливою для посилення оборони нашої країни, і така ситуація триватиме, доки Мінськ підтримуватиме Москву.

"На території Білорусі, напевно, не було такого періоду, коли б вони не анонсували перевірку своїх військ або проведення навчань, в тому числі в попередні роки спільно з підрозділами армії Росії", — зауважив речник.

Він пояснює такі дії Мінська тим, що через це Україна вимушена тримати на цьому напрямку певні сили та засоби, а не відправляти їх на більш важливі, де ведуться повноцінні бойові дії.

Нагадаємо, раніше керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони Андрій Коваленко повідомляв, що українцям не варто хвилюватись через зосередження особового складу та військової техніки Республіки Білорусь в Гомельській області біля північних кордонів нашої держави. Ці заходи мають на меті виключно "інформаційні загрози".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2024 12:33