Фото: Об'єднані Сили ЗСУ

Наскільки захищений північний кордон від ворога: генерал Наєв відзвітував про щоденну роботу військових

Українські військові виконують завдання зробити прикордонну смугу для ворога непрохідною. Сили оборони риють протитанкові рови та мінують місцевість. 

Про це повідомив командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Військовий детально розповів про захист державного кордону від можливого проникнення ворога.

"Ми продовжуємо створювати інженерні загородження безпосередньо по державному кордону. Риємо протитанкові рови, мінуємо місцевість. 
Упереджуючи проникнення ворожих диверсійних груп та перетинання кордону бронетанковою технікою встановлюємо відповідні мінні поля"
, — сказав Наєв.

Генерал наголосив, що в України є розуміння, що лінія державного кордону з нашими північними сусідами у цивільному вигляді ще нам довго не знадобиться, 

"По той бік кордону друзів у нас немає. Тож поставлене завдання, зробити прикордонну смугу для ворога непрохідною. Зокрема за останню декаду місяця ми встановили 30 протитанкових мінних полів та загороджень з використанням понад 5,8 тисячі мін", — додав Наєв.

За його словами, вздовж кордону обладнано близько 5 тисяч метрів траншей та 6,5 тисяч метрів протитанкових ровів. Також споруджено 80 перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для важкої техніки.

Нагадаємо, речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що українські захисники продовжують контрнаступальну операцію на фронті. Військовим вдається просуватися на двох напрямках: біля Бахмута та на Запоріжжі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.07.2023 16:35