Фото: Генштаб ЗСУ

Наступ України в Курській області отримав "зелене світло" від союзників, — Politico

Наступ Збройних сил України у Курській області Росії отримав "зелене світло" від міжнародних союзників. Партнери не чинять жодного тиску на Україну.

Про це повідомило видання Politico

Зокрема, "зелене світло" дала нашій державі Німеччина, яка вважає, що Україна має повне право на самооборону і вона не обмежується лише територією України. До того ж багато політиків консервативної опозиції Німеччини підтримують і використання німецької зброї на території РФ.

"Питання про те, чи йдеться про західну зброю, не виникає, тому що після її доставки це вже українська зброя", — сказав високопоставлений законодавець від Християнських демократів Родеріх Кізеветтер.

Водночас канцлер ФРН Олаф Шольц коментарів щодо наступу України у Курській області не дає. Проте, як зауважили у виданні, Берліна немає жодних "миготливих червоних вогнів" щодо вторгнення в Росію цього тижня. До того ж партнери нині не чинять тиску на Україну, щоб вона стримувала свої наступальні дії.

Журналісти також зазначили, що Німеччина та США змінили політику щодо ударів по території РФ у відповідь на російський наступ на Харків. Зокрема, схвалення США в травні було дуже ретельно сформульованим і обмежувалося районами поблизу Харкова. Проте воно не стосувалось тієї території, де нібито українські війська перетнули кордон цього тижня — у деяких місцях прорив сягнув приблизно 50 кілометрів углиб Росії.

Проте, як наголосили у виданні, США не роблять великої проблеми з приводу українського наступу у Курській області.

"Очевидно, що ми рішуче підтримуємо зусилля України щодо захисту від агресії Росії. Наша політика полягала в тому, щоб дозволити Україні відповідати на атаки, що відбуваються безпосередньо з-за російського кордону.  І так, у районі, де вони зараз діють, ми таки атаки звідти бачили", — заявив речник Держдепартаменту Метью Міллер.

Журналісти додали, що наразі не зрозуміло, які довгострокові цілі має Україна щодо нинішнього наступу, та чи зможе вона утримати захоплену територію.

Нагадаємо, раніше Telegram-канал Deepstate повідомляв, що у Курській області Росії в районі села Октябрське місцевий житель зняв на відео знищену колону військової техніки російської армії. На відео можна нарахувати 13 знищених вантажівок з особовим складом окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.08.2024 09:39