Фото: nato.int

НАТО схвалив план розширення підтримки Україні після зняття вето Орбана, — DPA

У четвер, 13 червня, країни Північноатлантичного альянсу ухвалили "оперативний план розширення підтримки України" після зняття вето голови угорського уряду Віктора Орбана. Він передбачає більшу роль НАТО в постачанні озброєння та навчанні військових українських Збройних сил.

Про це повідомляє агентство DPA з посиланням на джерела в НАТО.

Схвалений Альянсом план передбачає, що в майбутньому НАТО візьме на себе міжнародну координацію постачання зброї та тренувань для Збройних сил України. Крім цього, НАТО створить аналог американської Групи сприяння безпеці в Україні (SAG-U), яка проводить діяльність при європейській штаб-квартирі Збройних сил США у німецькому Вісбадені й налічує близько три сотні військових.

Цей документ ухвалили письмовою процедурою у кулуарах зустрічі міністрів оборони країн Альянсу в Брюсселі та оприлюднять 14 червня після офіційного затвердження міністрами, зазначає DPA.

Нагадаємо, 20 травня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії країни Контактної групи з питань оборони України виділили 95 мільярдів доларів військової підтримки для нашої держави.

Остін також наголосив, що захист української держави підтримують всі 50 країн, які входять до Контактної групи. Також він додав, що вони й надалі надаватимуть Україні підтримку, якої вона потребує.

Раніше повідомлялось, що Швеція протягом трьох років надасть Україні військової допомоги на суму у 6,5 мільярда євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.06.2024 17:59