Фото: t1.ua

Називаються звільненими полоненими: шахраї вигадали нову схему для виманювання грошей в українців

В Україні шахраї почали використовувати останній обмін військовополоненими з Росією, який відбувся 3 січня, задля наживи.

Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

"У соцмережах з'явилися профілі, які представляють себе звільненими з полону оборонцями, закликають звертатися і обіцяють надати інформацію начебто про тих військових, кого вони бачили в полоні. Згодом під різними приводами починають просити гроші" — йдеться у дописі.

Як зауважують у штабі, у профілі можуть бути прикріплені фото та відео оборонців з "обміну 230" або фото- та відеоматеріали з інших подібних подій.

Відтак, українців закликали не вірити у подібні повідомлення та наголосили, що за даними сторінками приховуються шахраї.

"Будьте пильними і звертайтеся тільки до офіційних ресурсів Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими", — наголосили у штабі.

Нагадаємо, раніше вінничанин вигадав злочинний план із псевдопродажу 22 супутникових систем Starlink і 50 портативних зарядних електростанцій, яких не існувало. Таким чином він намагався заволодіти грошима волонтера.

Також раніше військова контррозвідка Служби безпеки України спільно з Національною поліцією у Харкові затримала шахрая, який за гроші обіцяв дружині загиблого воїна "повернути його з полону".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.01.2024 10:25