Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС

Українська розвідка готова до креативних рішень щодо обміну полоненими

Серед російських полонених в Україні є такі, в поверненні яких зацікавлене керівництво Російської Федерації. Тому українська сторона готова до креативних рішень для повернення полонених.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Головне для України — забезпечити результат. І для цього в тому числі залучаються посередники. Цього разу Україна вдячна Об'єднаним Арабським Еміратам. Але цей перелік дуже широкий, ми готові його максимально розширювати та збільшувати. Інструменти можуть бути різні, ми готові на найкреативніші рішення", — зазначив він.

За його словами, головне у процесі обміну — зацікавлення двох сторін. Як відомо, Росія гальмує цей процес і не поспішає повертати полонених. Проте, наголосив розвідник, так звані вибори у Росії тиснуть на цей процес обміну.

На запитання про те, чи є особи, в обміні яких Росія особливо зацікавлена, Юсов відповів ствердно.

"Є. І кількість таких осіб збільшується. Звичайно, обмінний процес, а особливо переговорний процес, — це надзвичайно тонка річ, закрита та непублічна. У більшості випадків коментування її недоречне та може зашкодити. Так, серед російських полонених є особи, які дуже цікавлять якщо не російське суспільство, то російське воєнно-політичне керівництво", — підсумував представник Головного управління розвідки.

Нагадаємо, вчора начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія наразі веде свою звичну гру — намагається маніпулювати темою, яка є соціально складною для українців. Тому й не погоджується поки що обмінювати "азовців".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.01.2024 16:18