Фото: прес-служба НАЗК

НАЗК анонсувало перевірку усіх керівників військкоматів і їхніх родичів на предмет корупції

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірить на предмет незаконного збагачення не лише начальників українських Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП), а й увесь керівний склад, а також їхніх родичів.

Про це повідомив очільник НАЗК Олександр Новіков в ефірі телемарафону. За його словами, насамперед перевірятимуть військових на наявність майна, фінансових зобов'язань, транспортних засобів.

"Щоби з'ясувати моніторингом способу життя, хто ще з керівників центрів комплектування нашого війська зловживає своїм службовим становищем, Національне агентство із запобігання корупції упродовж трьох місяців перевірить увесь керівний склад усіх військкоматів нашої країни", — сказав голова НАЗК.

Новіков наголосив, що йдеться про сотні осіб. Крім того, перевірку пройдуть близькі родичі посадових осіб — це брати та сестри, діти, батьки самої особи та батьки дружини/чоловіка.

НАЗК візьметься за начальників ТЦК і СП, керівників відділів, секторів та управлінь. "Концентруючи увагу в першу чергу на регіональних ТЦК і в другу — на районних", — зазначив Новіков.

Нагадаємо, 22 липня Державне бюро розслідувань повідомило, що оголосило про підозру скандальному колишньому одеському військкому Євгену Борисову. Він підозрюється в незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень і навмисному ухиленні від несення служби. Загалом фігурантові загрожує до 10 років позбавлення волі.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до громадян прокоментував розслідування, що стосується ймовірних злочинів Борисова. Він зазначив, що одним лише звільненням ця історія не повинна була завершитися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2023 00:07