Зенітний ракетний комплекс Patriot. Джерело: "Вікіпедія"

"Немає обмежень": американський чиновник зробив гучну заяву щодо ударів по Росії їхніми ППО

Сполучені Штати Америки дозволяють Україні використовувати передані ними системи протиповітряної оборони на території країни-агресорки Росії.

Про це повідомив американський чиновник у коментарі The Washington Post.

Він наголосив, що на сьогодні у цьому питанні для України з боку Сполучених Штатів немає жодних обмежень. Проте американські ППО на території Росії українські бійці можуть застосовувати тільки тоді, коли є загроза з боку агресора.

"Немає жодних обмежень на використання Україною засобів протиповітряної оборони, наданих США, для збивання російських ракет або винищувачів над територією Росії, "якщо вони становлять загрозу для України", — сказав американський чиновник.

Зауважимо, за даними видання, Вашингтон передав Києву попередження щодо двох нещодавніх атак по радіолокаційних станціях, які забезпечують протиповітряну оборону ворога. Зокрема, американські офіційні особи заявили, що вони "співчувають тяжкому становищу України", проте, якщо російські системи раннього ядерного попередження будуть засліплені українськими атаками, навіть частково, це може зашкодити стратегічній стабільності між Вашингтоном і Москвою.

Нагадаємо, радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Юрій Сак заявив в інтервʼю Bloomberg, що Україна вже використовувала надані Великою Британією далекобійні ракети Storm Shadow. Їх застосовували для ударів по об'єктах на території Росії.

До того ж агенція AFP також повідомляла, що українські воїни вже кілька разів застосовували західну зброю для ударів по об'єктах, які розташовані на території країни-агресорки Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2024 11:42