Фото: скріншот з відео

"Немає перешкод для політичного рішення": Зеленський прокоментував перспективи України в НАТО

Україна повинна стати наступним членом НАТО після того, як до Альянсу приєднається Швеція. Наразі немає жодних перешкод для політичного рішення щодо алгоритму вступу нашої держави до оборонного блоку.

Таку заяву зробив український президент Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з лідерами північноєвропейських країн, що проходить сьогодні, 3 травня, у столиці Фінляндії.

Глава держави заявив, що наша країна повинна стати наступним членом НАТО після приєднання Швеції.

"Я щиро бажаю Швеції завершити якомога швидше процедуру вступу. Разом із вами НАТО буде складатись з 32 членів. Україна може і повинна стати 33 членом. Я так думаю, і я справді бажаю цього нашій країні", — заявив він.

Володимир Зеленський також привітав Фінляндію з тим, що вона стала 31 членом НАТО у квітні. За словами президента, Україна усвідомлює, що поки триває російська агресія, неможливо реалізувати її процедуру вступу.

"Але немає перешкод для політичного рішення щодо алгоритму нашого вступу в НАТО", — заявив Зеленський.

Він також додав, що Україна вже "здійснила історичне послаблення найбільшої загрози для всіх нас — російського реваншизму". Зеленський наголосив, що Україна де-факто вже є членом НАТО і співпрацює з Альянсом на благо спільної оборони.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква заявив, що процес вступу до Європейського Союзу суттєво відрізняється від приєднання до НАТО. Угода з країнами Євросоюзу складається з 35 глав і кожна з них потребує окремих переговорів.

Своєю чергою міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Північноатлантичному альянсу на цей час бракує політичної волі для ухвалення рішення про вступ України в НАТО. Він вважає, що членство нашої країни в НАТО не зупинить війну з Росією, однак допоможе запобігти війнам в євроатлантичному регіоні в майбутньому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.05.2023 19:41