Фото: ДПСУ

Незаконне відрядження: прикордонники викрили нову схему втечі ухилянтів

Прикордонники викрили нову схему незаконного виїзду ухилянтів за кордон. Організатора затримано.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Як працювала схема

Встановлено, що організатором є 44-річний українець. Він обіцяв своїм "клієнтам" працевлаштування на одному з підприємств. Надалі для чоловіків виготовляли спеціальний пакет документів для закордонного відрядження. 

За таку "послугу" зловмисник отримував 6 500 доларів з однієї особи. 

"Організатора незаконної схеми затримали прикордонники зі співробітниками Нацполіції після отримання ним частини грошей", — йдеться у повідомленні.

прикордонники викрили організатора незаконної схеми

Фото: ДПСУ

Крім того, правоохоронці провели обшуки за адресою проживання зловмисника, у ході яких виявили та вилучили мобільний телефон, печатки підприємства, флеш-носій та накопичувач.

"Слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", — наголосили у ДПСУ.

прикордонники викрили організатора незаконної схеми

Фото: ДПСУ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники врятували двох ухилянтів, які дві доби пробули у горах без їжі та води. Чоловіки планували незаконно потрапити до Румунії.

Також 11 березня працівники Державної прикордонної служби затримали двох порушників, які намагалися у незаконний спосіб перетнути кордон з Молдовою. Для реалізації своїх задумів ухилянти використали телескопічну драбину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.03.2024 17:20