Фото: ілюстративне Джерело: Слово і діло

Нічна ракетна атака: сили ППО знищили усі цілі над Києвом

Вночі у понеділок, 1 травня, в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. Сирени розбудили українців близько 04:00.

О 04:47 годині речник Одеської ОВА Сергій Братчук заявив, що повітряні цілі є у напрямках Дніпропетровської, Кіровоградської, Донецької, Київської, Сумської, Полтавської, Запорізької, Черкаської областей.

У Київській ОВА також попередили про загрозу ракетного удару і рекомендували перебувати в укриттях, або дотримуватись правил "двох стін".

Пізніше стало відомо про роботу ППО на Київщині.

За даними Київської міської військової адміністрації, українські сили ППО знищили всі ворожі повітряні цілі у повітряному просторі столиці.

"Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану повітряну атаку України. Другу поспіль за останні 3 дні. За попередньою інформацією, обстріл ракетами було здійснено з літаків стратегічної авіації (типу Ту-95МС)", — йдеться у повідомленні КМВА.

Вказується, що війська РФ завдавали удару комплексно — одночасно крилатими ракетами та дронами. За попередньою інформацією, у повітряному просторі Києва силами української ППО всі ворожі ракети та БпЛА було знищено. Дані уточнюються.

За оперативними відомостями на цей час — жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об'єктів чи інфраструктури не зафіксовано.

Масована ракетна атака 28 квітня

Востаннє рашисти здійснили масовану ракетну атаку у ніч на п'ятницю, 28 квітня. Тоді повітряна тривога лунала по всій країні, у кількох областях були зафіксовані влучання. Зокрема, російські терористи поцілили ракетою по багатоповерхівці в Умані на Черкащині, внаслідок чого загинули 23 людини, шестеро з них — діти; по приватному будинку у Дніпрі — забравши життя молодої матері та дворічної дитини.

На Київщині уламки збитої ракети потрапили у багатоповерхівку, через що було поранено двох осіб, серед них — дитина.

Нагадаємо, американські аналітики вважають, що російські загарбники застосовують нову тактику ракетних обстрілів, щоб ускладнити здатність української системи протиповітряної оборони виявляти повітряні цілі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2023 07:09