Фото: Генштаб ЗСУ

Нічні удари РФ по Дніпру: чи витримало місто ворожі атаки

У ніч на 22 травня російські терористи завдали масованого удару по Дніпру. У місті пролунало щонайменше 15 вибухів.

Подробиці нічного обстрілу міста повідомив у Telegram голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

На цей час влада не повідомляє причини та наслідки обстрілів. З початку повітряної тривоги у Дніпрі пролунало понад 15 вибухів. Своєю чергою речник Одеської ОВА Сергій Братчук заявив, що Дніпро бореться з ворожою ракетно-дроновою навалою.

Керівник Дніпропетровської ОВ Сергій Лисак коротко прокоментував нічну атаку на місто.

"Фашисти. Терористи. Нелюди. Але завдяки Силам оборони ми витримали атаку. Деталі згодом. Поки що нічого не коментуємо. Поставтеся серйозно до правил воєнного стану", — заявив він.

Нагадаємо, речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що російські загарбники, ймовірно, відреагують ракетною атакою на саміт "Великої сімки". У ньому бере участь президент України Володимир Зеленський. Вона закликала українців бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги та стежити за активністю ворожої авіації.

Раніше заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що у російських загарбників вичерпався стратегічний запас ракет. Водночас ворогу вдалося налагодити виробництво, попри міжнародні санкції.

У суботу, 21 травня, повідомлялось, що Російська Федерація вдвічі збільшила чисельність підводних ракетоносіїв у Чорному морі. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2023 07:25