Фото ілюстративне. Джерело: armyinform

Німеччина готує термінову військову допомогу Україні через ситуацію на фронті, — ЗМІ

Через погіршення ситуації на фронті Німеччина планує надати Україні додатковий пакет військової допомоги. Йдеться про 400 мільйонів євро, при цьому кошти готові виділити якомога швидше.

Про це повідомила агенція Reuters.

"Зважаючи на постійне погіршення військової ситуації в Україні існує серйозний ризик того, що Україна без істотного збільшення матеріальної підтримки може зазнати поразки у своїй оборонній кампанії", — йдеться у заяві німецького міністерства фінансів.

Відомство на прохання міністерства оборони просить бюджетний комітет нижньої палати парламенту схвалити додаткові витрати.

"Незапланована потреба у розмірі близько 397 мільйонів євро, що виникла в результаті, конкретизувалася лише за останні декілька тижнів тією мірою, якою вона відповідає конституційним і бюджетним вимогам незапланованої потреби", — наголосили в міністерстві фінансів.

Там також заявили, що цю умову потрібно виконати негайно, щоби заходи можна було реалізувати 2024 року, і вони могли вплинути на ситуацію до кінця року.

Як відомо, 2024 року бюджет німецької допомоги Україні складав близько восьми мільярдів євро.

Нагадаємо 17 вересня під час візиту до Молдови міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що цієї зими Берлін надасть Києву додаткові 100 мільйонів євро допомоги, адже Москва знову планує удари по енергетичній інфраструктурі України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2024 13:39