Фото: Pixabay

Німеччина найближчими днями передасть Україні партію артснарядів, — Міноборони

Найближчими днями Німеччина передасть Україні партію артилерійських снарядів, яка налічуватиме 10 тисяч боєприпасів.

Про це повідомив очільник ситуаційного центру по Україні при Міноборони Німеччини Крістіан Фройдінг, передає Deutsche Welle.

За словами посадовця, на сьогодні Україна для захисту від російської агресії найбільше потребує артилерійських снарядів, боєприпасів, ракет для сучасних систем протиповітряної оборони, а також броньованих бойових машин.

Відтак, Німеччина вирішила надати Україні партію необхідних артилерійських снарядів. Водночас постачання боєприпасів відбуватиметься у три етапи, а партія з 10 тисяч боєприпасів, яка надійде найближчим часом, є лише першим етапом.

До того ж ФРН виділить кошти на купівлю 180 тисяч снарядів, які України отримає в "другій половині" 2024 року. Це буде так званим другим етапом.

На третьому етапі очікується, що Німеччина укладе угоду з неназваною країною на постачання Збройним силам України ще 100 тисяч снарядів приблизно з четвертого кварталу 2024 року.

Зазначимо, у лютому президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна знайшла 800 тисяч артилерійських боєприпасів на військові потреби України: півмільйона калібру 155 міліметрів і 300 тисяч калібру 122 міліметри. Однак для їхньої закупівлі знадобилися кошти. Ініціативу підтримали Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада, Франція й інші країни. Днями Павел заявив, що союзники вже знайшли майже всі необхідні кошти для закупівлі анонсованої партії.

Нагадаємо, що Португалія виділить 100 млн євро на снаряди для України в межах чеської ініціативи. В Міністерстві оборони Португалії зауважили, що ця фінансова допомога, є доповненням до військової підтримки, яку Португалія надає Україні з першої години вторгнення Росії. Як повідомив міністр закордонних справ Словенії Ян Ліпавський, в рамках ініціативи уряд його країни виділить на закупівлю снарядів для України один мільйон євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.03.2024 22:02