Фото ілюстративне зі соцмереж

У Німеччині запровадять єдину платіжну картку для біженців: деталі

Влада 14 із 16 федеральних земель Німеччини домовилася про створення єдиної платіжної картки для біженців. Ще дві землі — Баварія та Мекленбург-Передня Померанія — запровадять власну аналогічну систему.

Про це повідомив Bild.

Платіжна картка для біженців обмежує використання грошей соціальної допомоги шукачам притулку у Німеччині.

Переказ грошей із картки на банківські рахунки заблокують. Це означає, що соціальну допомогу не можна передавати родичам у країні походження. Досі для багатьох це було стимулом приїжджати до Німеччини й отримувати соціальні виплати.

Картку не можна використовувати для оплати товарів або послуг за кордоном. Вона діє лише на території Німеччини. Водночас у Німеччині карткою можна сплачувати будь-які товари, включно з алкоголем.

Запроваджуються ліміти на зняття готівки з картки. Кожна федеральна земля встановлює свої мінімальні та максимальні ліміти. Також обмежено онлайн-купівлю в інших країнах ЄС. Картка має нейтральний дизайн, і її не можна впізнати як "картку біженця". У разі нецільового використання коштів картка може бути анульована на вимогу влади.

"Фінансові кошти, що надаються відповідно до Закону про допомогу шукачам притулку, призначені для забезпечення потреб для існування в Німеччині та не призначені для фінансування сімей на батьківщині", — прокоментував прем'єр-міністр Нижньої Саксонії Штефан Вайль.

Головні зміни:

  • банківські перекази з таких карток заблокують;
  • карта діятиме лише в Німеччині;
  • знімати можна лише невеликі суми готівки;
  • онлайн-покупки в інших країнах ЄС обмежені;
  • карту можуть анулювати на вимогу влади у разі нецільового використання;
  • немає жодних обмежень на товари, наприклад, можна купувати алкоголь.

Нагадаємо, що цього року, як і минулого, Бундесвер планує провести навчання ще десяти тисяч військових Збройних сил України. Українців навчають на системах протиповітряної оборони Patriot, самохідних гаубицях Panzerhaubitze2000, бойових машинах піхоти Marder і основних бойових танках Leopard 1 і Leopard 2.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.01.2024 16:59