Фото: vesti.ua

Новий міністр оборони ФРН, який відмовився надавати танки ЗСУ, приїде в Україну

Борис Пісторіус, який недавно був призначений міністром оборони Німеччини, заявив, що планує найближчим часом відвідати Україну. Візит може відбутись протягом чотирьох найближчих тижнів.

Про це Пісторіус розповів в інтерв'ю німецькій газеті Bild.

"Можна сказати точно, що я скоро поїду в Україну. Ймовірно, навіть протягом наступних чотирьох тижнів", — сказав Пісторіус.

Німецький посадовець також торкнувся питання постачання Україні німецьких танків.  Пісторіус заявив, що Німеччина веде "дуже тісний діалог" з міжнародними партнерами щодо постачання  нашій країні танків Leopard. Насамперед дискусії ведуться зі Сполученими Штатами.

"Щоб бути добре підготовленим до можливих рішень, я доручив своєму відомству в п'ятницю перевірити все, щоб ми не гаяли часу, якщо станеться найгірше", — додав він.

Нагадаємо, раніше ми писали, чим обернеться для України персона нового міністра оборони ФРН.

Зазначимо, що під час засідання у форматі "Рамштайн" не було ухвалено рішення про постачання Україні танків Leopard 2. Хоча для перемоги у війні проти Росії Україні катастрофічно не вистачає саме їх.

Раніше міністерство оборони Німеччини анонсувало новий весняний пакет військової допомоги Україні на 1 млрд євро. Німецька сторона обіцяє забезпечити ЗСУ системами ППО.

Політика, 22.01.2023 12:27