Фото: mil.in.ua

Новий пакет військової допомоги від США: Україна отримає додаткову техніку для контрнаступу

Україна отримає від Сполучених Штатів Америки додаткову військову допомогу на суму до 325 мільйонів доларів. Пакет включатиме бронемашини Stryker і Bradley.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Ця техніка може замінити пошкоджену в ході контрнаступу ЗСУ. Згідно з наявною інформацією, остання допомога включає боєприпаси для передових зенітно-ракетних систем (NASAMS), а також додаткові ракети для українських високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS).

Інформація про надання нового пакету військової допомоги оприлюднена у розрізі можливої втрати ЗСУ великої кількості бойових машин піхоти Bradley.

Старший директор Центру військової та політичної сили вашингтонського Фонду захисту демократій Бредлі Боуман зробив заяву щодо заміни пошкодженої техніки ЗСУ на фронті.

"Ці топові системи, хоч би якими хорошими вони були, вразливі та потребують заміни, і це нагадування про те, що це забезпечення безпеки не є одноразовим. Це має продовжуватися в довгостроковій перспективі", — сказав він

Зазначається, що останній пакет допомоги стане 40-м санкціонованим президентом США скороченням військової техніки із запасів Міністерства оборони після вторгнення Росії до України у лютому 2022 року.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що успіхи Збройних сил України на фронті можуть принести мир у Європі. Це також посилить позиції держави за столом переговорів щодо закінчення війни з Російською Федерацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 12:57