Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Денис Шмигаля

Новий прем'єр-міністр Японії висловився щодо підтримки України та санкцій проти РФ

Японія збереже підтримку України та продовжить дію санкцій проти Росії. Водночас союз Японії зі Сполученими Штатами Америки залишиться пріоритетним підходом Токіо до розв'язання проблем регіональної безпеки.

Про це заявив новий прем'єр-міністр Японії Сігеру Ісіба, пише Bloomberg. Він наголосив, що його головним економічним пріоритетом є перемога над дефляцією та переведення країни на шлях стабільного зростання.

Так, щодо зовнішньої політики, Ісіба зауважив, що союз Токіо з Вашингтоном залишиться "наріжним каменем підходу Японії до розв'язання проблем регіональної безпеки, які наразі зростають". Токіо своєю чергою продовжить нарощувати власний оборонний потенціал.

Видання наголошує, що ця промова Ісіби фактично була програмою для виборців перед загальними виборами у Японії, які відбудуться 27 жовтня, з яких він має намір забезпечити собі мандат. За даними Bloomberg, у серпні цього року екс-прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда вирішив піти у відставку. Кісіда не захотів брати участь у виборах від керівної Ліберально-демократичної партії минулого місяця.

Так, Ісіба був обраний очільником правлячої Ліберально-демократичної партії наприкінці вересня. Зокрема, після цього його затвердив парламент. Таким чином він став новим прем'єр-міністром Японії.

Зауважимо, що від початку повномасштабної російсько-української війни Японія надала Україні грантів та кредитів на 3,6 мільярда доларів. Так, більше допомоги виділив лише Європейський Союз — 19,5 мільярда та США — 15,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, у червні президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда підписали двосторонню безпекову угоду. Вона передбачає підтримку та співробітництво між країнами впродовж десяти років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.10.2024 11:08