Валерій Залужний. Джерело: Facebook

Обговорили ситуацію на фронті: Залужний провів телефонну розмову з головнокомандувачем НАТО

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонну розмову з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі, командувачем Збройних сил США в Європі генералом Крістофером Каволі.

Про це Валерій Залужний повідомив у своїх соціальних мережах.

"Розповів про ситуацію на фронті. Оперативно-стратегічна ситуація залишається складною, але контрольованою. Збройні сили України продовжують ведення оборонних операцій, концентруються на відбитті атак противника та спричиненні йому максимальних втрат у живій силі та техніці", — написав він.

Головнокомандувач ЗСУ також зазначив, що вони з генералом Каволі детально обговорили можливі дії противника, які очікуються протягом найближчих тижнів і місяців.

Окремо вони зупинилися на питанні протидії масованим ракетним ударам противника. Залужний акцентував на необхідності посилення системи нашої протиповітряної оборони.

"Висловив подяку американським партнерам за підтримку та допомогу Україні в боротьбі з російською агресією. Разом — переможемо!" — підсумував головнокомандувач Збройних сил України.

Джерело: головнокомандувач ЗСУ

Джерело: головнокомандувач ЗСУ

Нагадаємо, що в четвер, 4 січня, парламентський комітет із національної безпеки й оборони разом із керівництвом ЗСУ, в тому числі Валерієм Залужним, і Міноборони розпочав розгляд урядового законопроекту про мобілізацію. Нардепи та військове керівництво обговорювали можливі правки щодо найсуперечливіших його норм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 19:59