Папа Римський Франциск. Джерело: vaticannews.va

"Обирайте менше зло": Папа Римський зробив неоднозначну заяву про вибори у США

Програми демократки Камали Гарріс і республіканця Дональда Трампа — проти життя: Гарріс виступає за дозвіл на аборти, Трамп боротиметься з мігрантами. Тому варто "обрати менше зло" на виборах у США.

Таку думку висловив Папа Римський Франциск, якого цитує Vatican News.

Папа поспілкувався з журналістами в літаку, коли повертався з Сінгапуру до Риму — зі своєї 12-денної подорожі Азією й Океанією. Один із медійників запитав Франциска, що би той порадив католицькому виборцю, який зіткнувся "з кандидатом, який підтримує переривання вагітності, та кандидатом, який хоче депортувати 11 мільйонів мігрантів".

"Обидва виступають проти життя: і той, хто викидає мігрантів, і та, хто вбиває дітей. Обидва проти життя. Я не можу вирішити, я не американець і не поїду туди голосувати", — відповів Папа.

На його думку, по-перше, відмовляти мігрантам у можливості працювати — це важкий гріх, бо, згідно зі Старим Завітом, християнин має піклуватися про сироту, вдову та чужинця-мігранта. По-друге, аборт Папа Римський називає вбивством.

"Наука каже, що через місяць після зачаття вже є всі органи людської істоти. Все. Аборт — це вбивство людини. Подобається вам це слово чи ні, але це вбивство", — наголосив він.

Але, зрештою, Папа Римський не прийшов до конкретного висновку. Хоча переконаний, що йти на президентські вибори та віддати голос — потрібно:

"У політичній моралі заведено говорити, що не голосувати — це недобре. Треба голосувати. І треба вибирати менше зло. Яке воно? Ця пані чи той пан? Я не знаю, кожна людина має думати та вирішувати за власним сумлінням", — підсумував очільник католицької церкви.

Нагадаємо, що наприкінці серпня Папа Римський Франциск висловився про новий український закон щодо діяльності релігійних організацій, які мають керівників у Росії. Він закликав, щоби жодну християнську церкву не забороняли — прямо чи опосередковано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.09.2024 16:58