Камала Гарріс. Джерело: Офіс президента України

Команда Гарріс розміщує рекламу з кадрами з України у ключових штатах США (відео)

Нова рекламна кампанія наголошує на позитивному досвіді Камали Гарріс щодо України та критикує лояльний підхід Дональда Трампа до Росії. Її запустили у ключових штатах США, які традиційно відіграють вирішальну роль на виборах президента.

Про це повідомило видання Politico. Журналісти зазначили, що рекламну кампанію проводить America's Future Majority Fund — організація, яка займається підтримкою кандидатів від Демократичної партії США.

Кампанія націлена на американців східноєвропейського походження. Очікується, що вона міститиме телевізійну та цифрову рекламу в Пенсильванії, а потім ще у двох важливих штатах — Мічигані та Вісконсині.

Під час президентських дебатів у вівторок Гарріс звернулася безпосередньо до "800 тисяч польських американців тут, у Пенсильванії", стверджуючи, що Польща буде наступною ціллю Росії після України.

"Якби Дональд Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві", — запевнила Гарріс.

Схоже, демократи втілюють новий підхід — прив'язати свою передвиборчу кампанію у ключових штатах до громад, для яких війна в Україні має більший особистий резонанс. Вони намагаються переконати їх, що Трамп покине Україну та союзників на східному фланзі НАТО.

Наразі не існує публічних опитувань, які би фокусувалися на групах американців з Центральної та Східної Європи, а також на тому, чи є війна в Україні рушійним фактором у їхніх рішеннях щодо голосування, та чи вважають вони підхід Гарріс чи Трампа кращим.

Нове опитування, проведене Інститутом CATO та YouGov, показало, що виборці в Пенсильванії, Вісконсині та Мічигані у незначній більшості вважають, що Трамп має більше шансів розв’язати війну в Україні й утримати США від участі в зовнішніх війнах.

Понад 700 тисяч людей у Пенсильванії, або близько 5% населення штату, є американцями польського походження, близько 122 тисяч — американцями українського походження. У Мічигані проживає близько 900 тисяч польських американців і 40 тисяч американців українського походження, а у Вісконсині — близько 480 тисяч польських американців.

Байден 2020 року переміг Трампа в Пенсильванії з перевагою у 80 тисяч голосів, у Мічигані — в 154 тисяч голосів й у Вісконсині — у 20 тисяч голосів.

Нагадаємо, недавнє опитування Reuters/Ipsos засвідчило, що віце-президентка США Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа на п’ять відсоткових пунктів — 47% проти 42% — за менш як два місяці до президентських виборів. Такі цифри зафіксували на загальнонаціональному рівні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2024 16:29