Фото: Facebook

ОБСЄ може розвалитися через позицію Росії та Білорусі: заява Фінляндії

Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) може розпастись через позицію Російської Федерації та Білорусі. Агресори не хочуть схвалити головування Естонії.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто, пише Yle.

"Якщо у 2024 році не буде голови та не буде консенсусу з цього приводу, то наступний рік стане роком руйнування ОБСЄ як організації", — заявив він.

Нагадаємо, Європейський Союз та країни "Великої сімки" обговорюють спеціальний трибунал для Росії за злочини проти України. Нові рішення можуть бути прийняті вже 7 липня на зустрічі в Токіо.

У вересні 2022 року президент Володимир Зеленський утворив робочу групу, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва Російської Федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

У квітні Молдова приєдналася до країн, які працюють над створенням Спеціального трибуналу для Росії. Згодом це зробила й Північна Македонія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.05.2023 23:30