Андрій Деркач. Джерело: Facebook

Обвинувачений у держзраді екс-нардеп Деркач став сенатором у Росії

Колишній депутат Верховної Ради Андрій Деркач став сенатором від Астраханської області Російської Федерації. Раніше в Україні він отримав обвинувачення в державній зраді, його позбавили українського громадянства.

Про це повідомив російський інформаційний ресурс "Медуза".

"Указ про призначення 57-річного Андрія Деркача сенатором голова Астраханської області Ігор Бабушкін підписав ще 12 вересня, проте ЗМІ звернули увагу на це лише сьогодні", — зазначили медійники.

Андрій Деркач був депутатом Верховної Ради України з 1998 року. Після початку повномасштабного російського вторгнення він виїхав з України.

У червні 2022 року Служба безпеки звинуватила Деркача в роботі на російську розвідку. Він також перебуває у списку санкцій США.

"У січні 2023 року Володимир Зеленський позбавив Андрія Деркача громадянства, а Верховна Рада — мандата", — зауважила "Медуза".

Про те, що Андрій Деркач став одним із кандидатів до російської Ради Федерації, стало відомо в липні цього року.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу колишнього народного депутата України Андрія Деркача. Його висунули ще й підозру в незаконному збагаченні. У поєднанні з державною зрадою йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2024 21:13