Габріелюс Ландсбергіс. Джерело: censor

Очільник МЗС Литви назвав "єдиний спосіб" зупинити Путіна

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс наголосив, що російський диктатор Володимир Путін не зупиниться, допоки його не спинити. А для цього потрібно, щоб Україна перемогла у цій війні.

Про це політик розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Я говоритиму про це щоразу, коли маю можливість: Путін не зупиниться, поки його не зупинять. Єдиний спосіб зупинити його – це виграти війну в Україні. І це єдиний спосіб справді бути впевненим, що його експансіоністську ідею зупинено, можливо, не зупинено назавжди, бо хто знає, ми не можемо передбачити майбутнє, але принаймні зупинено", наголосив політик.

За словами литовського міністра, агресивні дії Російської федерації небезпечні не лише для України, а й для інших держав, зокрема, країн Балтії.

"Це стає дійсно небезпечним для України, але потім воно стає небезпечним і для всіх інших. Це може бути Молдова, Грузія та навіть країни Балтії. І подивіться, норвезький глава Генштабу каже: ви знаєте, ми маємо бути готові до справжньої війни", наголосив Ландсбергіс.

Також глава МЗС Литви вважає, що західні партнери могли б краще допомагати Україні у війні з Росією.

"Я вважаю дуже цинічним, що деякі західні експерти міркують про те, чи досягли українці успіху чи ні. Я щоразу кажу: дивіться, не треба зараз обговорювати Україну. Ви зробили все, що могли, з тим, що ми вам дали. Питання тільки в тому, чи могли ми дати більше?" каже голова литовського МЗС. 

Нагадаємо, Україна спільно з Литвою розпочнуть спільне виробництво дронів. Очільники МЗС двох держав обговорили кроки для збільшення виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.01.2024 11:31