Фото: Pixabay

Одна з країн Європи збільшить постачання електроенергії в Україну

Словаччина робить "велику роботу" для України попри її імідж у засобах масової інформації, який підкреслює стриманість уряду прем'єра Роберта Фіцо щодо підтримки Києва.

Про це під час візиту до Польщі заявив президент Словаччини Петер Пеллегріні, пише Pravda.

Політик наголошує: його країна допомагає Україні, про що свідчить збільшення виробництва боєприпасів і гарматних стволів на оборонних заводах у Словаччині. Також це доводить експорт електроенергії в Україну, яка потребує такої допомоги через атаки Москви на українську енергетику.

"З початку війни ми вже експортували в Україну понад 40 тисяч мегаватів електроенергії та збираємося збільшити постачання восени й взимку, що, ймовірно, матиме вирішальне значення для України", — додав він.

Пеллегріні зазначив, що Братислава не визнає анексію Криму Росією та незаконну зміну українських кордонів з боку РФ. Йдеться про окуповані території України на Сході та Півдні. Він наголосив, що його країна готова прийняти більшу кількість військ Північноатлантичного альянсу на власній території, якщо це буде потрібно.

Нагадаємо, у квітні президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що шукатиме шляхи комунікації з країною-агресоркою Росією. Проте це буде після завершення війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2024 16:20