Джерело: Telegram-канал Олександра Сирського

Окупанти планують наступати одразу на кількох ділянках фронту: Сирський розповів, де ситуація найскладніша

Оперативна ситуація на Сході залишається складною. Ворог продовжує наступальні дії на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський у своїх соціальних мережах.

"Окупанти не полишають спроб витіснити наші підрозділи з Куп’янського лісу та захопити Синьківку, маючи на меті блокування Куп’янська. Завдяки діям наших оборонців ворог зазнає значних втрат. Попри це, намагається наростити зусилля насамперед людським ресурсом", — зазначив він.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ додав, що на Лиманському напрямку противник проводить наступальні дії, аби витіснити наші війська за річку Чорний Жеребець, здійснює інтенсивні артилерійські обстріли. Крім того, рашисти переміщують із території Росії в цей район додаткові штурмові роти та проводять підготовку нових штурмових загонів у базових таборах, також намагаються проводити розмінування шляхів висування.

"Серебрянське лісництво продовжує залишатися одним із напрямків зосередження основних зусиль противника. На ньому здійснюються безуспішні спроби атакувати наші позиції за підтримки бронетехніки в напрямках Діброви, Торського та Ямполя", — пояснив генерал-полковник.

За його словами, спостерігається підготовка до відновлення наступальних дій ворога на Сіверському напрямку. Для цього ворог переміщує підрозділи "Шторм" і здійснює формування штурмових рот.

У районі Бахмута окупанти докладають усіх зусиль для виходу на рубіж каналу Сіверський Донець — Донбас. З півночі Бахмута противник проводить штурмові дії у напрямку Богданівки, із залученням підрозділів "добровольчого корпусу", намагається створити сприятливі умови для наступу на Часів Яр і відновити втрачену ситуацію в районах каскаду озер східніше від Кліщіївки та Курдюмівки, для чого залучає підрозділи повітряно-десантних військ та мотострілецькі частини зі складу північного флоту.

"Попри широкомасштабні наступальні дії ворога наші воїни на всіх напрямках міцно тримають оборонні рубежі та завдають ворогу значних втрат. Усі необхідні рішення наші командири ухвалюють вчасно, ставлячи за мету ефективне ураження живої сили противника та збереження життя наших воїнів", — підсумував Олександр Сирський.

Нагадаємо, тиждень тому Сирський зазначав, що ворог продовжує інтенсивні наступальні дії на Куп’янському та Бахмутському напрямках і перегруповується на Лиманському. На всіх напрямках наступу російські військові збільшили кількість залученої техніки для підтримки штурмових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 17:38