Фото: росЗМІ

Окупанти відновили наступ на п'яти напрямках: Генштаб повідомив деталі

Військові Російської Федерації і надалі зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Шахтарському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось близько 22 бойових зіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Лиманському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Роздолівки та Білогорівки. 

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Бахмута. 

На Авдіївському напрямку, за підтримки авіації, ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка, а також Побєди та Новомихайлівки. 

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. 

Російські обстріли

В четвер, 29 червня, противник застосував шість зенітних керованих ракет С-300 по об’єктах цивільної інфраструктури міст Запоріжжя та Чугуїв. Крім того, протягом доби ворог завдав 23 авіаційних ударів, здійснив близько 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, радіолокаційну станцію та артилерійський підрозділ на вогневій позиції.

Нагадаємо, на Таврійському напрямку Збройні сили України протягом доби вбили та поранили майже три роти армії РФ. Сили оборони продовжують просуватися вперед. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби знищили 19 одиниць військової техніки противника.

Також ми писали, що українські військові на Бахмутському напрямку перехопили стратегічну ініціативу. Збройні сили ведуть наступальні дії широким фронтом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2023 21:44