Фото: Telegram-канал Олексія Кулеби

Окупанти знищили гуманітарний вантаж в Одесі: його замовила ООН для Палестини

У ніч на 10 жовтня російська армія вкотре вгатила балістикою по одеських портах. Внаслідок ворожої атаки було знищено гуманітарний вантаж для Палестини. 

Про це у Telegram-каналі повідомив міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль. Посадовець зауважив, що внаслідок російської атаки загинули вісім осіб, ще 11 отримали поранення. 

"Під обстріл потрапив і контейнеровоз, на борту якого було 45 контейнерів з фасованою соняшниковою олією. Ця партія була гуманітарним вантажем на замовлення ООН для постачання до Палестини", — написав Коваль.

Міністр нагадав, що Україна, попри війну, постачає продукцію для 400 мільйонів людей у світі, тому країна потребує посилення захисту неба.

"Потребуємо подальшої підтримки міжнародної спільноти. Адже сьогодні продовольча безпека України — це і продовольча безпека світу", — резюмував міністр аграрної політики та продовольства.

Нагадаємо, що 7 жовтня в Одесі російські окупанти влучили балістичною ракетою у цивільне судно під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, ще п’ятеро іноземних громадян постраждало.

Раніше міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба заявив, що армія Російської Федерації посилила атаки на українську портову інфраструктуру. Ціллю окупантів є зерносховища та цивільні судна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2024 20:12