Фото: Telegram-канал Олексія Кулеби

В уряді заявили, що Росія націлилась на українські судна та зерносховища: яка мета агресора

Армія Російської Федерації посилила атаки на українську портову інфраструктуру. Ціллю окупантів є зерносховища та цивільні судна.

Про це у Telegram-каналі повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

За його словами, РФ цілеспрямовано посилює атаки на портову інфраструктуру українського Півдня, а мета цих атак — зниження нашого експортного потенціалу. Йдеться про свідоме провокування продовольчої кризи у тих частинах світу, які прямо залежать від постачання українського зерна.

"Цілями ворожих обстрілів у першу чергу є порти, цивільні судна та зерносховища. Так, за останні три місяці ворог здійснив майже 60 таких атак. Їх наслідком стало пошкодження та знищення майже 300 об’єктів портової інфраструктури, 177 транспортних засобів та 22 цивільних суден", — йдеться у заяві Кулеби.

Армія Російської Федерації посилила атаки на українську портову інфраструктуру

Армія Російської Федерації посилила атаки на українську портову інфраструктуру

Фото: Telegram-канал Олексія Кулеби

Посадовець також зазначив, що внаслідок російських атак постраждало 79 цивільних. Серед них працівники портів, логістичних компаній та екіпажі суден.

"Зі свого боку світ має відповідно реагувати на ці атаки, адже наслідки обстрілів відчутні не лише для України. У першу чергу це позначається на державах Глобального Півдня та Європи. Понад 40 держав сьогодні отримують наше зерно – серед них Єгипет, Лівія, Туніс, Алжир, Китай, В’єтнам, Індонезія, Іспанія, Туреччина, Нідерланди", — додав Олексій Кулеба.

Нагадаємо, що 7 жовтня в Одесі російські окупанти влучили балістичною ракетою у цивільне судно під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, ще п’ятеро іноземних громадян постраждало.

Також 9 жовтня російські терористи знову атакували балістикою портову інфраструктуру Одеської області. Є загиблі та поранені, деякі з них перебувають у важкому стані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2024 16:52