Ярослава Магучіх. Джерело: Instagram-сторінка олімпійської чемпіонки

Олімпійська чемпіонка Магучіх активно донатить на ЗСУ та зоозахисникам: скільки мільйонів уже віддала спортсменка

Золота медалістка Олімпіади-2024 в Парижі Ярослава Магучіх задонатила українським волонтерам у загальній сумі вже 2,5 мільйона гривень зі своїх призових, які отримала за перемогу у стрибках у висоту.

22-річна Ярослава Магучіх стала олімпійською чемпіонкою Парижа-2024. За олімпійське золото легкоатлетка має отримати 175 тисяч доларів, що еквівалентно 7,2 мільйона гривень. З цієї суми спортсменка зробила декілька пожертв: задонатила на допомогу Силам оборони України та переказала кошти зоозахисникам.

Один мільйон призових стрибунка пожертвувала на допомогу тваринам, переказавши кошти на рахунки п'яти організацій, зокрема, на UAnimals.

Окрім того, 500 тисяч гривень Магучіх переказала організації "Янголи Азову", що опікуються пораненими та загиблими воїнами. Кошти з донату олімпійської чемпіонки спрямували на оплату лікування військових із важкими нейро- та черепно-мозковими травмами.

Один мільйон гривень Ярослава задонатила на спільний збір Ігоря Лаченкова та благодійного фонду "Україна. Допоможемо". Кошти з благодійного збору спрямують на закупівлю автівок для бойових підрозділів Сил оборони. Крім пожертви, Магучіх також надала лот для розіграшу — наплічник і маскот із власним підписом.

Для розіграшу свої лоти надали також інші олімпійські чемпіони: Ольга Харлан (фірмова кепка та футболка з підписом), Олександр Хижняк (боксерські рукавиці з підписом) і Жан Беленюк (фірмова футболка олімпійської збірної з підписом). У своєму Instagram Магучіх закликала українців доєднатись до збору, а також подякувала захисникам і волонтерам.

"Дуже дякую ЗСУ та всім волонтерам, які щодня шукають можливості підтримати наших військових і забезпечити їх тим, що потрібно, щоб Україна стала вільна та незалежна", — написала Ярослава.

Як відомо, Ярослава Магучіх є чинною світовою рекордсменкою у стрибках у висоту. Перед Олімпіадою-2024 вона підкорила планку на 2,10 метра. Вона — четверта в історії України світова рекордсменка у легкій атлетиці, а також єдина чинна володарка світового рекорду серед українців.

Нагадаємо, що Магучіх планує покращити власний світовий рекорд. Вона вважає, що реально подолати висоту понад 2,10 метра, тому працюватиме над покращенням свого досягнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 20.08.2024 23:35