Фото: Офіс президента

"Опрацьовуємо нові кроки": Зеленський розповів про допомогу від партнерів

Президент Володимир Зеленський заявив, що цього тижня міжнародні партнери України відзначились щодо допомоги, яку вони зможуть надати для підтримки нашої держави.

Про це він повідомив під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Цього тижня різні наші партнери відзначились у допомозі Україні, у допомозі українцям. Від Сполучених Штатів до Нової Зеландії, від Нідерландів і Бельгії до Хорватії. Країни Північної Європи – Норвегія, Данія, Швеція, Фінляндія, Ісландія. Я дякую за кожне рішення партнерів на підтримку України!" — сказав президент.

Він також зауважив, що наразі Україна опрацьовує нові кроки в допомозі й з іншими партнерами.

"Очікуємо їх найближчим часом  саме те, що потрібно для нашої сили на передовій, для захисту нашого неба, для правосуддя проти терористів і для швидшого відновлення миру для всієї української землі",  наголосив Зеленський.

Гарант додав, що про всі ті рішення, які можна буде обговорювати публічно, він обовʼязково повідомить.

Нагадаємо, 3 травня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що Україна вже найближчим часом отримає велику кількість боєприпасів від союзників. Країни Європейського Союзу вже розпочинають відправлення снарядів зі своїх складів.

Також 3 травня Сполучені Штати Америки оголосили про надання чергового пакета військової допомоги для України. Його вартість складає 300 млн доларів. США вперше передадуть Україні снаряди Hydra 70. Це некеровані ракети малої дальності, які запускаються за допомогою авіації. Максимальна дальність ураження становить 10,5 км.

Крім того, Німецький концерн Rheinmetall має намір надати Україні значну кількість артилерійських боєприпасів і заявив про плани виробляти до 600 тисяч снарядів на рік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.05.2023 20:57