Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Орбан оскандалився гучною заявою щодо "окупації Брюсселя"

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вчергове оскандалився через свої гучні заяви. Цього разу угорський прем’єр розкритикував Євросоюз і порівняв його з "імперськими окупантами", а також закликав прибічників допомогти йому "окупувати Брюссель" на виборах до Європарламенту.

Про це повідомляє AP.

Зокрема, Орбан виступив з промовою з нагоди річниці угорської революції 1848 року проти правління Габсбургів. У ході виступу прем’єр Угорщини назвав "Західний світ" джерелом безкультур'я і руйнування.

"Вони починають війни, руйнують світи, перекроюють кордони країн і пожирають все, як сарана. Ми, угорці, живемо інакше і хочемо жити інакше", — сказав Орбан.

До того ж голова уряду Угорщини розкритикував ЄС за політику щодо імміграції та прав ЛГБТ і наголосив, що "Брюссель — не перша імперія, яка накинула оком на Угорщину".

"Народи Європи сьогодні бояться, що Брюссель відбере у них свободу. Якщо ми хочемо зберегти свободу і суверенітет Угорщини, у нас немає вибору: Ми повинні окупувати Брюссель", — заявив Орбан.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляв, що не хотів би спільного кордону з Російською Федерацією. 

Також прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у розмові з колишнім канцлером Австрії Вольфгангом Шюсселем наголошував, що Україна збереже суверенітет тільки в тому випадку, коли стане буферною зоною між Росією та Заходом. На думку угорського прем’єра, Україна має відмовитися від вступу до Євросоюзу та НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.03.2024 17:40