Фото: Віктор Орбан / скріншот

Орбан пояснив, чому Росія не може програти війну з Україною: цинічна заява політика

Глава угорського уряду Віктор Орбан, який нещодавно відправився з візитом до російського диктатора Володимира Путіна у Москві, заявив, що очільник Кремля "відкинув" пропозицію про перемир'я в Україні, оскільки це нібито буде вигідно українській армії. Водночас прем'єр-міністр Угорщини переконаний, що Росія не може програти у війні.

Про це він сказав в інтерв'ю BILD.

"Я поставив главам обох держав та урядів питання: чи є можливість узгодити обмежене за часом перемир'я, яке прискорить переговори про мир? Обидва (правителі, — ред.) не впевнені. І українці, і росіяни відповіли те саме, як і ви: що перемир'я буде на користь противника, оскільки за цей час він зможе перебудуватися і підготуватися до продовження війни", — йдеться у заяві Орбана.

Хоча глава угорського уряду заявив, що Путін та Росія розпочали вторгнення в Україну, він "не хоче вимірювати хто за що відповідальний", і додав, що зосереджений на "досягенні миру".

"У нього (Путіна, — ред.) чітке уявлення про те, що відбуватиметься, і як Росія переможе. Те саме стосується і Зеленського. (У Путіна, — ред.) все просто: дивіться на факти, джерела енергії, чисельність населення. Путін не може програти, це дуже логічно. Якщо дивитися на солдатів, зброю та технології, які використовують у війні, то перемогти Росію — таку думку важко навіть уявити", — заявив Віктор Орбан, зауваживши що нібито головним аргументом миру для нього є людські жертви.

Нагадаємо, 5 липня угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що після поїздок до Москви та Києва зрозумів: позиції обидвох сторін стосовно війни "є дуже далекими".

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський заявив, що між Україною та Російською Федерацією не може бути жодного посередництва крім консолідованих зусиль сильних держав світу, які здатні змусити главу Кремля Володимира Путіна припинити війну. Це дає відповідь на питання щодо "миротворчих ініціатив" прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 19:57