Віктор Орбан. Джерело: PBS

Орбан висловив готовність домовлятися з Україною про 500 млн євро військової допомоги

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив перед зустріччю лідерів Євросоюзу в Брюсселі, що розраховує на візит української делегації до Будапешта. Він сам готовий узяти участь у переговорах з українською делегацією.

Про це угорський лідер сказав, відповідаючи на запитання журналістів. Йдеться про можливе зняття вето Угорщиною щодо військової допомоги від Європейського Союзу Україні на суму в 500 мільйонів євро.

На запитання журналістів про те, чого очікувати щодо розв'язання питання надання 500 мільйонів євро військової допомоги для України, Віктор Орбан заявив, що чекає на українську делегацію в Угорщині.

"Ми чекаємо приїзду української делегації до Будапешта, щоби поговорити про це. Ми відкриті та готові домовлятися", — заявив Орбан.

Минулого понеділка міністри закордонних справ країн Євросоюзу знову не змогли домовитися стосовно виділення восьмого траншу військової допомоги Україні в сумі 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру через те, що Угорщина заблокувала це рішення.

Нагадаємо, що Орбан у Брюсселі також розповів журналістам, що зустрічався з російським диктатором Путіним для просування свого мирного плану щодо України. Він додав, що готовий вести переговори й з українською делегацією. За його словами, головною метою для нього є припинення українсько-російського вогню та переговори обидвох сторін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.10.2023 16:54