Віктор Орбан. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Орбан заявив про продовження своєї "миротворчої місії" щодо війни в Україні

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що й надалі намагається "запобігти ескалації" війни в Україну. Таким чином він вирішив продовжити роботу над так званою "миротворчою місією".

Про це Віктор Орбан сказав журналістам у суботу, 7 вересня, перед участю в заході в Кьоче на заході Угорщини.

Орбан зазначив, що після своїх вояжів до України та Росії направив лідерам Євросоюзу свій "мирний план", який пізніше опублікував у ЗМІ.

"Я написав, що якби ми зробили певні речі на початку липня, то могли би запобігти ескалації цього конфлікту в наступні два-три місяці. Зараз, якщо порівняти ситуацію на початку липня з нинішньою, на початку вересня, то все набагато гірше, ніж тоді", — вважає він.

Далі угорський прем’єр сказав, що його миротворча місія, "до речі, не закінчена".

"Я працював над нею все літо, ми працюємо на міжнародному рівні. З'являться нові переконливі ініціативи, деякі з них можна побачити вже у вересні. Потрібно працювати над цим", — запевнив Орбан без жодних подробиць.

Як відомо, у межах "мирної місії" прем’єр-міністр Угорщини з’їздив до Москви до кремлівського диктатора Володимира Путіна, ставши першим із квітня 2022 року європейським лідером, який завітав до кремлівського власника.

Це викликало гостру критику в Європейському Союзі та пониження рівня представництва на заходах, що відбуваються під час головування Угорщини в Раді Євросоюзу.

Нагадаємо, наприкінці липня заступник міністра закордонних справ Польщі Теофіл Бартошевський зазначив, що немає особливої необхідності у членстві Угорщини в ЄС і НАТО. Таку заяву він зробив після антипольських висловлювань угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.09.2024 13:16