Віктор Орбан. Джерело: соцмережа X

У Польщі обурені заявами Орбана: запропонували Угорщині вийти з ЄС і НАТО

Заступник міністра закордонних справ Польщі Теофіл Бартошевський зазначив, що немає особливої необхідності у членстві Угорщини в ЄС і НАТО. Таку заяву він зробив після антипольських висловлювань угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Польського політика Теофіла Бартошевського цитує агенція РАР.

Заступник міністра закордонних справ Польщі наголосив, що, на відміну від Орбана, його країна після повномасштабного вторгнення в Україну не веде бізнесу з Росією, "тому що це була атака як на Польщу, так і на США, на Європейський Союз і на НАТО".

Бартошевський додав, що промову Орбана дуже негативно вже прокоментувало посольство США в Будапешті.

"Я не дуже розумію, чому Угорщина хоче залишатися членом організацій, які їм так не подобаються та які нібито погано до них ставляться. Чому б Орбану не створити союз із Путіним і з деякими авторитарними державами такого типу? Це за принципом, що якщо ти не хочеш бути членом якогось клубу, ти завжди можеш вийти. Це, безумовно, антиєвропейська, антиукраїнська, антипольська політика Угорщини на цей час", — різко висловився польський урядовець.

Бартошевський нагадав, що Угорщина також блокує два мільярди злотих (467 мільйонів євро) з Європейського фонду миру, призначених Польщі від ЄС на відшкодування за військову техніку, яку отримала Україна.

Нагадаємо, що вчора Орбан озвучив декілька відверто антипольських заяв. Він зазначив, що через "лицемірну політику" Польща хоче стати твердинею номер один у Європі для США, при цьому не рахується з колишніми європейськими партнерами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.07.2024 18:36