Віктор Орбан. Джерело: соцмережа X

"Україна сильна, але не для ЄС і НАТО": Орбан зробив нову контроверсійну заяву

Україна є сильною державою. Вона "успішно та з безпрецедентною силою" протистоїть Росії. Українці в цьому плані перевищили всі очікування світу.

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у програмному виступі в літньому таборі Тушваньош у Румунії. Основні тези промови навело видання HVG.

"Сила України перевищила всі сподівання й очікування", — наголосив він.

За його словами, 11 мільйонів людей залишили країну, держава не працювала, але "зараз вони чинять опір успішно та з безпрецедентною силою".

Угорський прем’єр-міністр також додав: завдяки тому, що Україна знайшла покликання, вона відкрила для себе новий сенс свого існування.

"Досі вони бачили себе як зону зіткнення, це майже зів'ялий стан духу, є відчуття безпорадності. Тепер же відкрилася перспектива приналежності до Заходу, це стало новою місією, яку вони самі собі поставили, вони хочуть бути новим східним кордоном Заходу", — зробив висновок Орбан.

Очільник Угорщини вважає, що це надає українцям сили. Водночас Орбан сказав, що Україна не стане членом НАТО чи ЄС, тому що "у нас, європейців, не вистачить грошей". На його думку, Україна повернеться до ролі буферної держави з гарантіями, які закріплені США та Росією.

Віктор Орбан також підсумував, що від Європейського Союзу як політичного проекту потрібно відмовитися, його потрібно зміцнювати на економічний проект.

Нагадаємо, що європейські лідери продовжують обговорювати те, як реагувати на поїздки прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Росії та Китаю, а також на позицію Угорщини щодо ролі ЄС в Україні. Обговорення відбулися також на рівні міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.07.2024 15:16