Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Орбан зробив заяву про розширення ЄС: яку країну політик бачить у європейській спільноті

Глава угорського уряду Віктор Орбан пообіцяв "докласти максимум зусиль", щоб посприяти якнайшвидшому вступу Боснії і Герцеговини до Євросоюзу. Він перебував з візитом у цій країні.

Про це Орбан заявив у своїй соцмережі X.

Прем'єр-міністр Угорщини, зокрема, зазначив, що Європейський Союз потребує вступу країн Західних Балкан. За його словами, це може дати новий імпульс економіці ЄС та захистити його від нелегальної міграції.

Орбан також нагадав, що офіційний Будапешт з липня почне піврічне головування у Раді Євросоюзу, що може посприяти якнайшвидшому вступу Боснії і Герцеговини" у європейську спільноту.

Віктор Орбан обіцяє сприяти вступу Боснії і Герцеговини до Євросоюзу

Скріншот зі сторінки Віктора Орбана у соцмережі X

Раніше повідомлялось, що лідери Європейського Союзу вирішили розпочати перемовини про вступ Боснії і Герцеговини до політично-економічного блоку. Тепер виконавчий орган блоку розпочне технічну роботу з підготовки даного процесу.

Нагадаємо, для деяких країн ЄС, включаючи Австрію, було життєво важливо, щоб прогрес по Україні та Молдові йшов пліч-о-пліч з прогресом щодо майбутнього вступу Боснії. Напередодні цього оголошення міністри закордонних справ Австрії, Італії та Німеччини вирушили до Сараєва, щоб підтримати початок переговорів про вступ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.04.2024 20:59