Фото: сайт президента

Ордери від Міжнародного кримінального суду: Зеленський заявив про юридичну перемогу над РФ

Під час вечірнього відеозвернення 25 червня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна офіційно розпочала перемовини з Євросоюзом щодо членства. Він також відзначив рішення Міжнародного кримінального суду щодо російських злочинців Сергія Шойгу та Валерія Герасимова.

Текст звернення глави держави з'явився на сайті президента України.

"Це (початок перемовин з ЄС, — ред.) історичний результат. Ми довго до цього йшли, і зараз першу міжурядову конференцію провели, і точно реалізуємо все, що потрібно, щоб пройтися кожним розділом наших відносин із ЄС і створити договір — договір про вступ України", — наголосив Зеленський.

Президент України також відзначив юридичну битву з Росією, а саме нові ордери від Міжнародного кримінального суду щодо російських убивць. 

"Шойгу, Герасимов — ваш шлях у Гаагу відкрито. Також є рішення Європейського суду з прав людини щодо відповідальності Росії за все скоєне в нашому Криму проти людей і проти закону. Окупант буде за це відповідати", — заявив український лідер.

Зеленський наголосив на важливості справедливого миру для України — кроки, щоб була повністю відновлена безпека. 

"Після Саміту миру є вже восьмий учасник, який приєднався до спільного комюніке, і ми тільки збільшуємо тиск на Росію заради чесного закінчення цієї війни. І готуємо робочі групи. Вже з липня — нова конкретика заради миру", — сказав президент України.

Нагадаємо, 25 червня у межах обміну 90 українців повернулися додому з російського полону. Цьому процесу активно сприяли Об'єднані Арабські Емірати. Серед звільнених — воїни Збройних сил України, ВМС, Нацгвардії, тероборонці та прикордонники: захисники Маріуполя, ЧАЕС, Херсонського, Донецького, Харківського, Запорізького та Луганського напрямків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.06.2024 22:34