Фото ілюстративне. Джерело: myslyvets.com.ua

Остерігайтеся ведмедів: ДПСУ попередила туристів про небезпечних мешканців Карпат (відео)

Туристів попередили про небезпеку зустрічі з ведмедями у Карпатах і закликали утримуватися від відвідування закритих гірських маршрутів.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України (ДПСУ). Там зазначили, що зустріти сліди дикого звіра в цій місцевості для прикордонників — вже звична справа, чого не скажеш про випадкового "туриста".

У Державній прикордонній службі нагадали, що швидкість руху ведмедя гірськими схилами може сягати до 50 км/год.

"Навряд чи варто змагатися та доводити перевагу в цьому випадку. Отож, застерігаємо: утримуйтесь від відвідування закритих гірських маршрутів, оскільки це може загрожувати вашому життю та здоровʼю", — йдеться у дописі.

Нагадаємо, що 15 липня парламент Румунії затвердив законопроект про регулювання популяції ведмедів. Документ містить пункт про можливість відстрілу 480 особин. Таке рішення спричинила трагічна загибель туристки внаслідок нападу ведмедя. "За" проголосували 214 депутати, 7 — проти, 23 — утрималися та ще один не голосував. Під час засідання ініціювали також хвилину мовчання у пам’ять про 19-річну дівчину, яка загинула внаслідок нападу ведмедя у національному парку минулого тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.07.2024 13:51