Фото: Telegram-канал Олександра Сирського

"Палаючих російських літаків стане ще більше": Сирський звернувся до українців у другу річницю великої війни

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у другу річницю повномасштабної війни звернувся до українців та пообіцяв, що "найближчим часом ми дамо асиметричну відповідь російському окупанту і в повітрі".

Відповідне звернення головком опублікував у власному Telegram-каналі. Сирський зазначив, що останні два роки "перетворили десятирічну війну у наймасштабнішу в Європі від часів Другої світової".

"Коли багатотисячні колони російських окупантів посунули з усіх напрямків в Україну, коли тисячі ракет і бомб падали на нашу землю — ніхто у світі не вірив, що ми вистоїмо. Ніхто, крім Сил оборони України, які з перших хвилин вступили у бій з ворогом", — наголосив головком.

За його словами, у перші дні війни в перемогу нашої держави вірили тисячі добровольців, які в перші години війни вишикувались у черги до військкоматів, а також сотні тисяч українців, які записувалися у Сили територіальної оборони. Також вирішальну роль у боротьбі із російськими загарбниками, на думку Сирського, відіграли і мільйони волонтерів, які "почали безпрецедентну в історії підтримку своєї армії".  

"Ніхто не вірив, але вірила Україна! Вірила, прийняла бій і вистояла. Між зброєю та евакуацією ми вибрали зброю. Потім була битва за Київ і втеча окупантів з передмістя столиці під ударами наших захисників. Потім звільнення острова Зміїний і поступове очищення Чорного моря від російського металобрухту. Потім були Харківська наступальна операція й звільнення Херсону", — розповів Сирський.

Головнокомандувач зазначив, що також спроба українського контрнаступу, яка, на жаль, через об’єктивні обставини не мала бажаного результату. Проте наразі наша держава продовжує битись із ворогом уздовж усієї лінії фронту.

"Сьогодні мої слова подяки всім українським захисникам і захисницям, які і у ці хвилини відбивають російські атаки і знищують ворога. Низький уклін медикам, рятувальникам, волонтерам — всім тим, хто допомагає Силам оборони України наближати нашу Перемогу! У цей день я також хочу подякувати нашим партнерам за допомогу. Кожен снаряд, кожен танк, кожна бронемашина — це насамперед збереженні життя українського солдата. Ми воюємо за кожен метр нашої землі, втім найцінніше, що в нас є — життя українського воїна", — зауважив головком.

Він також пообіцяв, що "найближчим часом ми дамо асиметричну відповідь російському окупанту і в повітрі", а палаючих російських літаків стане ще більше.

"І насамкінець про найважливіше. Сьогодні, як ніколи, ми потребуємо єдності. Переконаний, що в єдності наша перемога. І вона обов'язково буде. Бо світло завжди перемагає темряву! Слава Україні! Героям слава!" — резюмував Сирський.

Нагадаємо, 23 лютого головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський і міністр оборони Рустем Умєров провели переговори з делегацією сенаторів США. Під час розмови обговорили ситуацію на полі бою, останні зміни у воєнних діях, потреби Сил оборони в озброєнні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2024 10:22