Фото: Reuters

Парламент Угорщини ратифікував заявку Швеції на вступ до НАТО

У понеділок, 26 лютого, парламент Угорщини підтримав заявку Швеції на вступ до Північноатлантичного альянсу. Країна зможе почати процес доєднання до НАТО.

Про це пише Reuters.

"У понеділок парламент Угорщини схвалив законопроект, який дозволяє Швеції приєднатися до НАТО, нарешті розчищаючи шлях для Північної країни приєднатися до Західного оборонного Альянсу, оскільки в Україні точиться війна", — пише видання.

Варто зазначити, що Угорщина була останньою серед 31 члена Північноатлантичного альянсу, яка ратифікувала членство Швеції після місяців зволікань з боку керівної партії "Фідес".

Своєю чергою Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг підтвердив, що Швеція стане членом НАТО.

"Я вітаю голосування парламенту Угорщини за ратифікацію членства Швеції в НАТО. Тепер, коли всі члени Альянсу схвалили, Швеція стане 32-м союзником по НАТО. Членство Швеції зробить усіх нас сильнішими та безпечнішими", — написав він на своїй сторінці у мережі Х.

Нагадаємо, 24 лютого з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що Україна неодмінно стане членом НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.02.2024 18:04