Система ЗРК Patriot. Джерело: mil.in.ua

Patriot від Німеччини прибув в Україну: Зеленський запевнив, що тепер у нас більше сили

Система протиповітряної оборони Patriot від Німеччини прибула в Україну. Це ще не гарантований захист усього неба, однак із таким поповненням у нас стало більше сили.

Про це повідомив Володимир Зеленський під час учорашнього традиційного відеозвернення.

"Зараз уже ми можемо сказати: є посилення нашої протиповітряної оборони. Німецький Patriot прибув в Україну, я хочу подякувати Німеччині та Сполученим Штатам Америки за цей крок", — зазначив він.

За його словами, в небі ми зможемо зробити більше. Однак, звичайно, попереду ще багато роботи, це ще далеко не гарантований захист, але з усім тим — більше сили для України.

Зеленський також повідомив про доповідь голови Служби безпеки України Василя Малюка та "хороші результати у протидії колаборантам".

"Є також деякі речі, про які ми зараз публічно не можемо говорити. Просто не варто. Окупант повинен це відчути", — додав український президент.

Нагадаємо, раніше в липні експерт Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке й австрійський політолог Густав Карл Грессель заявляли, що нові системи протиповітряної оборони Patriot і SAMP/T не зможуть захистити Харків, Суми, Миколаїв і Чернігів. Ці міста розташовані надто близько до лінії фронту, що збільшує ризик їхнього ураження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.07.2024 08:55