Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

"Патріотичний кандидат": британська розвідка пояснила, з чим пов’язана активність Путіна останнім часом

Кремль оголосив 9 листопада 2023 року, що президент Володимир Путін проведе традиційні прес-конференцію та онлайн-спілкування з народом до кінця року. 2022 року такі заходи скасували, ймовірно, через те, що Росія зазнала гучних військових невдач в Україні протягом попередніх тижнів.

Про це нагадало Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Кремлівські планувальники майже напевно розглядатимуть цю подію як важливу точку в передбачуваній кампанії Путіна з метою отримати п’ятий термін на президентських виборах у березні 2024 року. Ймовірно, він оголосить про висування своєї кандидатури до кінця 2023 року", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники також нагадали, що 10 листопада 2023 року Путін відвідав штаб Південного військового округу в Ростові-на-Дону, де зустрівся з начальником Генштабу генералом Валерієм Герасимовим і міністром оборони Сергієм Шойгу.

"Це другий візит Путіна до штабу за чотири тижні: ймовірно, це пожвавлення його постійних зусиль представити себе "патріотичним" кандидатом перед виборчою кампанією", — констатували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що в Росії відбувається посилення військової цензури в університетах напередодні виборів президента, що мають відбутися у березні 2024 року. Міністерство освіти РФ, за деякими повідомленнями, в середині жовтня дало вказівку університетам уникати відкритого обговорення будь-яких "негативних політичних, економічних і соціальних тенденцій" в Росії під час наукової та навчальної діяльності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.11.2023 10:15