Фото: росЗМІ

Росія посилює воєнну цензуру напередодні президентських виборів, — британська розвідка

У Росії відбувається посилення військової цензури в університетах напередодні виборів президента, що мають відбутися у березні 2024 року.

Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великої Британії.

Як пише британська розвідка, Міністерство освіти РФ, за деякими повідомленнями, в середині жовтня дало вказівку університетам уникати відкритого обговорення будь-яких "негативних політичних, економічних і соціальних тенденцій" в Росії під час наукової та навчальної діяльності.

"Це є подальшим обмеженням інформаційного простору в Росії у воєнний час, що ускладнює відкрите обговорення політичних питань", — констатується в огляді.

Крім того, розвідники припускають що у довгостроковій перспективі це сприятиме тенденції формування російської політики в "ехокамері" політично прийнятних, прокремлівських поглядів.

"Цілком ймовірно, що Кремль хоче ще більше придушити негативні погляди на "спеціальну військову операцію" напередодні передбачуваної кандидатури президента Володимира Путіна на переобрання в березні 2024 року", — наголосили британські розвідники.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кремлі шукають нового диктатора. Серед можливих наступників Володимира Путіна може бути навіть двійник.

Додамо, раніше аналітики Інституту вивчення війни заявляли, що Кремль прагне створити видимість того, що вибори 2024 року будуть вільними та справедливими, заохочуючи росіян хоча б номінально брати участь у демократичних практиках, російський уряд не має наміру створювати будь-яку альтернативну політичну політику кандидата, який становить реальну загрозу переобранню Путіна. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.10.2023 13:59