На фото: Андрій Сибіга. Джерело: Facebook

Патронат над регіонами України: Сибіга звернувся із важливим закликом до союзників

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав партнерів України долучатися до патронату над українськими регіонами. Це сприятиме безпосередній допомозі людям на місцях.

Відповідний заклик Андрій Сибіга опублікував на своїй сторінці в мережі X.

Сибіга, зокрема, зазначив, що патронат країн-партнерів над українськими містами та регіонами має великий потенціал, дозволяє надавати підтримку безпосередньо людям на місцях і матиме довгостроковий вплив, зокрема, через те, що мешканці добре запам’ятовують таку допомогу.

Він зауважив, що низка союзників вже долучилися до цієї ініціативи, надають значну допомогу у відновленні цих регіонів і сприяють інвестиціям і розвитку підприємництва.

"Закликаю партнерів України, які ще не зробили цього, долучатися до ініціативи президента Володимира Зеленського й обирати для патронату регіон, де вони можуть сприяти змінам", — зазначив Андрій Сибіга.

Раніше стало відомо, що Естонія зосередила свою допомогу на Житомирщині, Латвія — на Чернігівщині, Литва допомагає відбудовувати північ Київщини. Данія взяла патронат над Миколаєвом, а Італія зосередила ініціативи на відновленні у сфері культури, зокрема в Одесі. Під час першого візиту до України прем’єра Нідерландів Діка Схоофа Зеленський запросив Нідерланди взяти патронат над Запоріжжям.

Нагадаємо, що Андрій Сибіга під час міністерської зустрічі G20 закликав надати Києву запрошення на саміт, який пройде в листопаді цього року у Бразилії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.10.2024 17:18