Джейк Салліван / скріншот з відео

Передача китайської зброї РФ: у США відреагували на заяву міноборони Британії

Станом на 22 травня Сполучені Штати Америки не володіють інформацією щодо прямих постачань китайської зброї в Російську Федерацію. Водночас Білий дім уточнить ці дані з керівництвом Великої Британії.

Таку заяву зробив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван.

"У 2022 році я стояв за цією трибуною і попереджав про занепокоєння, що Китай може надати Росії пряму летальну допомогу. Ми не побачили цього у 2022 році, ми не побачили цього у 2023 році, і ми не бачили цього й досі", — зазначив посадовець.

За словами Саллівана, він "з нетерпінням чекає" розмови з британською стороною, щоби переконатися, що вони мають "спільну операційну картину".

Радник Білого дому також наголосив, що хотів би зрозуміти, що саме мав на увазі очільник міністерства оборони Великої Британії у своєму коментарі.

Варто зазначити, що міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс 22 травня звинуватив Китай у постачанні або підготовці постачання Росії летальної допомоги. Вона буде використана Москвою у війні проти України.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Китай хоче ініціювати міжнародну мирну конференцію щодо війни між Російською Федерацією та Україною, в якій сторони повинні брати участь "на рівних". На ній мали б розглянути справедливе обговорення всіх мирних планів.

Раніше повідомлялось, що переговори російського диктатора Володимира Путіна з китайським колегою Сі Цзіньпіном тривали 2,5 години. За їхніми результатами сторони підписали 12 документів різного характеру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.05.2024 23:51