Фото: ілюстративне Джерело: Коммерсантъ

"Переломна точка досягнута": Міноборони прогнозує нові повстання в РФ

Події у Бєлгородській області свідчать про те, що це не останнє повстання в межах російських кордонів. Вже настав переломний момент.

Про це повідомив радник міністра оборони України Юрій Сак, передає Times Radio.

"Для нас досить дивно, що російським повстанцям і російським партизанам знадобилося стільки часу, щоб активізуватися в плані спроб позбутися терористичного режиму, який несе смерть і руйнування Україні, ізолює Росію на міжнародному рівні. Загинуло понад 200 тисяч російських солдатів. Мабуть, переломна точка досягнута", — сказав Сак.

За словами посадовця, війна в Україні показала, що Росія  це "паперовий тигр" та викрила чимало внутрішніх проблем країни-агресорки.

"Ми впевнені, що це надихнуло російських партизанів і тих російських громадян, які сподіваються щось змінити і не хочуть бути частиною цього злочину агресії",  зазначив Сак.

Водночас Сак зауважив, що Україна не має відношення до російських партизанів, але цілі у них схожі.

"Мені здається, мета цих дій була сформульована вчора тими, хто їх вчинив. Вони заявили, що хочуть демілітаризувати цю частину Росії. Вони хочуть, щоб війна пішла з їхньої території... Оскільки ми віримо, що для того, щоб Україна була в безпеці, і Європа була в безпеці, після того, як ми переможемо Росію на полі бою, нам усім потрібно буде створити демілітаризовану зону певної форми в частинах Росії",  зазначив Сак.

Нагадаємо, на території Бєлгородської області від 22 травня легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус проводить операцію для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців від "режиму Путіна". До цього залучені виключно громадяни Росії.

У Бєлгородській області РФ оголосили про введення "правового режиму контртерористичної операції". Росіян попередили про жорсткі обмеження. 

Також у Бєлгородській області влада країни-агресорки терміново проводить евакуацію сховища ядерних боєприпасів "Бєлгород-22". Водночас у Кремлі заявили, що "глибоко занепокоєні" подіями, які розгортаються на Бєдгородщині.

На тлі подій, які зараз розгортаються у РФ, українці в мережі почали публікувати тематичні меми

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2023 15:05