Фото: УП

Перевірятимуть усіх, хто заходить: 19 вересня у всіх школах Львова буде поліція

У четвер, 19 вересня, у всіх львівських школах працюватиме поліція. Це пов'язано із повідомленнями про теракти, які раніше ширились в анонімному Telegram-каналі.

Про це повідомив у Telegram-каналі мер міста Андрій Садовий.

Посадовець зазначив, що давати визначення всім подіям, які цього тижня відбуваються у Львові, мають правоохоронні органи. За словами Садового, тиждень почався з того, що зловмисники розтрощили одне з центральних кафе міста, а 19 вересня вночі невідомі підпалили одразу вісім об’єктів у місті, серед них будівлю кінотеатру "Дзвін". 

"Далі в анонімних Telegram-каналах почали поширювати інформацію з погрозами про теракти. Наразі ніхто не може сказати точно — це ІПСО чи реальні погрози. Зрозуміло одне — це вже не вперше, коли через Telegram нас намагаються залякати. Але розум має залишатися холодним. Не маємо піддаватись на провокації. Не забуваймо, що у нас війна і вона також інформаційна", — наголосив Андрій Садовий.

Про що домовилися з правоохоронцями

Мер Львова заявив, що ще у середу поліціянти здійснять низку заходів безпеки на території всіх шкіл міста. 

"Деталі не розголошуємо. Завтра вранці біля входу до кожної школи поліціянт та представник школи перевірятимуть всіх, хто заходить. У навчальний заклад можуть увійти лише поліція, працівники школи та учні. Як тільки з’явиться більше інформації, вона буде опублікована на офіційних сторінках, а не в анонімних каналах!" — написав Садовий.

Нагадаємо, 18 вересня прес-служба Міністерства внутрішніх справ повідомила, що Telegram-канал, який поширював інформацію про теракти у Львові, заблоковано. Він адмініструвався з території Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.09.2024 21:37