Фото: ДБР

Під суд піде посадовець військової частини, який незаконно розтратив 20 тонн дизпалива

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо начальника логістики однієї з військових частин на Донеччині. Через його зловживання військова частина недорахувалася 20 тонн дизельного пального. 

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, відповідний обвинувальний акт направлено до суду.

"Під час дії воєнного стану військова частина уклала договір з київською компанією щодо постачання до підрозділу харчових продуктів та питної води. За умовами договору транспортування до частини на територію Донеччини мала здійснювати компанія-постачальник", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний домовився з представником компанії про те, що доставлення харчів та питної води військова частина буде перевозити зі складів постачальника власним транспортом. За це, представник компанії надаватиме посадовцю грошову "компенсацію" готівкою за витрачене пальне.

"Так, всупереч договору було безпідставно розтрачено майже 20 тонн дизельного пального загальною вартістю 365 тисяч гривень, яке перебувало на балансі військової частини", — наголосили в ДБР.

Підозрюваного обвинувачують у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України). За цей злочин посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років. Водночас суд вже арештував автомобіль фігуранта.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР повідомляли про підозру командиру військової частини та його заступнику, а також двом підприємцям. Їм інкримінують махінації з генераторами, які були закуплені для військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.08.2024 15:28